Гробищният парк Малашевци (Малашевски гробища) тънe в трева.Хората се оплакват, че

...
Гробищният парк Малашевци (Малашевски гробища) тънe в трева.Хората се оплакват, че
Коментари Харесай

Трева до кръста на Малашевските гробища СНИМКИ

Гробищният парк " Малашевци " (Малашевски гробища) тънe в трева.

Хората се оплакват, че не могат да стигнат до гробовете на умрелите си близки, така като Малашевски гробища са затънали в трева. Освен това в растителността най-вероятно се крият и студенокръвни безкраки влечуги.

" Така наподобяват Малашевските гробища - обрасли с трева ", това написа в обществената мрежа Илия Раев.

Мъжът показа фотоси, от които е видно, че гробищният парк в София е в ужасяващо положение - даже част от гробовете на покойниците са покрити от трева.

Илия Раев твърди, че чиновници от ромски генезис обикалят и оферират да разчистят терена, за да се стигне до даден гроб.

" В работно време със длъжностен инвентар, с цел да си докарат спомагателни приходи ", прецизира той.



Факт е, че поддръжката към гробните места е на наследниците, само че мъжът отбелязва, че не доста хора се грижат за гробните места на умрелите си близки.

" Тази обстановка е и пожароопасна, няколко пъти тревата се пали, къде съзнателно, къде от безхаберие (оставят запалени свещи и си тръгват) ", отбелязва Илия Раев.

В гробищния парк виреят и кърлежи. " А в случай че е валяло, ставаш влажен до кръста ", написа още Раев.

Allen K. Noah написа в мненията под поста, че преди дни е посетил Малашевските гробища и е изсякъл два храста и едно дърво, с цел да стигне до гроба на прабаба си.

" Що не снима по на надълбоко? Лично оня ден съм изсякъл 2 храста и едно дърво, с цел да стигна до гроба на прабаба ми. Дори не видяхме чиновници, а имаше хора, като нас, които с персонални средства косяха, с цел да стигнат до гробищата на околните си... Отделно нито една табела с номер на имот и така нататък Безобразие цялостно, а желаят 2 лева вход да се заплати за автомобила, за какво ", написа още Allen K. Noah.



" Трева, кърлежи... Само пари вземат и нищо. Столична община нищо не прави, нали Гробищни паркове е към тях ", написа Галина Димитрова.

Припомнете си, че неотдавна ви запознахме със случай на вандализъм и умишлени увреждания на монументи в Малашевските гробища. Мъж раказва за паднала плоча, която по думите му най-вероятно е бутната съзнателно. Още по тематиката тук:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР